Neural Reset Therapy

-en helt ny kropsterapi i Danmark

NRT-kurser til den professionelle behandler
  • Opnå usædvanlig gode resultater med din behandling – fordi NRT aktiverer nervesystemet
  • Brug NRT som supplement – eller som din primære behandlingsform
  • Osteopater, fysioterapeuter, Body SDS-behandlere, massører og akupunktører – er begejstrede for NRT
  • Du får hurtige og bemærkelsesværdigt dybe resultater med din behandling

Med NRT kan du:

  • Behandle uden at belaste din egen krop og hænder – selv i pensionsalderen
  • Løsne alle fem lag muskler i nakken – hurtigt og på en legende let måde
  • Afspænde store hårde, muskler som baglår og baller – nemt og uden anstrengelse for dig
  • Opnå smerterelease og muskelafspænding – mærkes hurtigt og tydeligt af dig og klienten
  • Give en smertefri behandling – for begge parter

Hvad sker der rent neurofysiologisk under en NRT-behandling?

Hele kroppen fungerer som bekendt ved hjælp af bio-feedback systemer. Ud fra den feedback, hjernen får fra kroppens forskellige receptorer og kan den igangsætte forskellige reguleringer. Det kan være regulering af blodtrykket, hormonniveauet osv. men altså også regulering af spændingsgraden i de enkelte muskler. Og den muskelreguleringsmekanisme kan vi som noget helt unikt igangsætte med NRT. Behandlingen udføres med hænderne og/eller en reflekshammer.

Mechanoreceptorer er en fællesbetegnelse for en lang række forskellige fysisk påvirkelige sensorer, som sidder overalt i vores krop, herunder i vores muskler og sener. Disse mechanoreceptorer giver konstant feedback til hjernen om spændingsgraden, om trykpåvirkninger, stræk og alle andre fysiske påvirkninger af kroppens muskler, sener, bindevæv osv.  Den feedback, som hjernen får fra mechanoreceptorerne, når vi stimulerer dem i NRT-behandlingen, gør, at hjernen enten aktiverer muskelreguleringsmekanismen Reciprocal inhibition eller The law of symmetry til normalisering af muskelspændingen. Når muskelspændingen normaliseres, ophæves langt de fleste smerter og bevægelsesrestriktioner, fordi iskæmien opløses.

Neural Reset Therapy (NRT) er baseret på to videnskabeligt dokumenterede mekanismer i hjernen:

Charles Sherrington modtog i 1932 Nobelprisen i fysiologi for at have beskrevet og dokumenteret en muskelreguleringsmekanisme i hjernen, som bliver kaldt Reciprocal inhibition eller på dansk ”antagonist hæmning”. Fysioterapeuterne har arbejdet med antagonist hæmning i mange år, men de har kun kendt til én af teknikkerne og kun i begrænset omfang. I NRT har vi seks forskellige teknikker, og det er kombinationen af dem, der giver de fantastiske resultater.

The Law of symmetry er en anden mekanisme, hjernen kan regulere muskelspændingen med. Det er fysiologen Eduard Pfluger, som har opdaget og dokumenteret denne lovmæssighed.

Kursustilmelding

Små hold, kursus i dit klinikfællesskab

Historien bag Neural Reset Therapy (NRT)

NRT er et amerikansk behandlingssystem udviklet af Lawrence Woods.

Systemet blev lanceret i USA i 2012 og er sidenhen finpudset og optimeret til det helt unikke behandlingssystem, det er i dag.

På youtube ses en række NRT-videoer med Lawrence. Videoerne er i virkelig dårlig kvalitet og meget old school. Men tag ikke fejl, NRT er usædvanlig effektivt – hvis du som behandler ønsker at prøve det på egen krop, så giv mig et ring på tlf.: 2834 3080